Tokyo Auto Salon Kuala Lumpur (TASKL) akan kembali untuk tahun kedua berturut-turut dari 8-10 November 2024 di Malaysia International Trade & Exhibition Centre (MITEC).

Tiket kini boleh dibeli secara dalam talian, dengan diskaun menarik untuk pembelian awal.

Satu Pameran Automotif Terunggul

Tokyo Auto Salon Kuala Lumpur adalah satu-satunya edisi antarabangsa Tokyo Auto Salon yang terkenal, diadakan setiap tahun di Jepun.

Dianjurkan oleh Element X Strategies dan dianjur bersama oleh MUSE Group Asia, dengan kerjasama San Ei Corporation dan Tokyo Auto Salon Federation, TASKL telah menempatkan dirinya sebagai acara wajib di kalendar automotif setiap tahun.

Tahun lalu, lebih daripada 91,000 pengunjung membanjiri MITEC untuk menyaksikan pameran yang mengagumkan dengan keluasan 130,000 kaki persegi.

Tahun ini, ruang pameran telah diperluas kepada 170,000 kaki persegi, memastikan lebih banyak kenderaan yang bakal dihimpunkan.

IKLAN

Paparan Kehebatan Automotif

TASKL sulung memaparkan pelbagai kereta spektakuler dari Jepun dan tuner-tuner terkemuka dunia seperti Top Secret, Spoon, HKS, dan Greddy. Tahun ini, para hadirin boleh menantikan pilihan kenderaan yang lebih besar dan modifikasi terkini.

Jason Yap, Pengarah dan CEO Element X Strategies, menyatakan keterujaannya untuk acara yang akan datang: “Tokyo Auto Salon Kuala Lumpur tahun ini menjanjikan pengalaman yang lebih mengujakan, lebih besar, dan lebih hebat untuk pengunjung dan pempamer. Seperti acara asal di Jepun, usaha yang besar telah dilakukan untuk memastikan pameran tahun ini terus mengatasi jangkaan peminat.”

Menyokong kenyataan beliau, CEO MUSE Group Asia Encik Riduwan Matni menekankan semangat pempamer Jepun: “Tuner dan pempamer Jepun terkejut dengan sambutan peminat Malaysia pada tahun 2023, dan mereka akan kembali dengan lebih besar tahun ini. Dengan barangan dan komponen yang tidak disangka habis dijual pada hari pertama, mereka telah memastikan bahawa mereka akan lebih bersedia untuk Malaysia tahun ini.”

Baca juga : Pembaharuan Artisan GT-R R35, Ilham Dari Nissan Skyline R34

IKLAN

Tiket dan Akses Eksklusif

Pembelian tiket awal atau dalam talian akan dijual pada harga RM50 sehari, dengan jika tiket dibeli pada hari acara ianya akan beharga RM60 sehari. Pas 3 hari boleh didapati pada harga RM120.

Kanak-kanak berusia 6-12 tahun boleh menikmati acara ini pada harga RM25 sehari (pembelian awal) atau RM30 sehari (hari acara), dengan pas 3 hari pada RM60. Kanak-kanak di bawah 6 tahun masuk percuma, dan golongan kurang upaya menerima diskaun 50% pada harga tiket.

Untuk meningkatkan pengalaman pengunjung, TASKL 2024 memperkenalkan tiket Express Lane pada harga RM70 sehari (pembelian awal) dan RM80 sehari (hari acara), membolehkan pengunjung mengelakkan barisan. Pas VIP, pada harga RM150 sehari, memberikan akses ke lounge VIP dengan kemudahan percuma.

IKLAN

Untuk pengalaman eksklusif yang unggul, akses Black Tag pada harga RM1,500 menawarkan pelbagai keistimewaan premium, termasuk:

  • Akses ke semua 3 hari TASKL 2024
  • Perkhidmatan valet parking percuma
  • Akses sepanjang hari ke lounge Black Tag dengan minuman percuma
  • Kemasukan eksklusif ke Japan Pavilion Cars
  • Kain dan sarung tangan TASKL 2024 yang eksklusif
  • Barangan edisi terhad TASKL 2024
  • Sesi Meet & Greet dengan Race Queens Jepun dan Malaysia serta tuner
  • Pratonton keutamaan di Lelong Kereta TASKL 2024
  • Akses lounge peribadi (Tanpa jurugambar/media dibenarkan)

Meraikan Warisan JDM

Meraikan ulang tahun ke-40 pada tahun 2023, Tokyo Auto Salon adalah platform yang berprestij untuk mempamerkan kereta Jepun (Japan Domestic Model, JDM) dan teknologi automotif inovatif. Pertama kali diadakan pada tahun 1983, ia telah berkembang menjadi fenomena global, menarik minat peminat dan pempamer dari seluruh dunia.

Dapatkan Tiket Anda Hari Ini

Tiket untuk TASKL 2024 boleh dibeli secara dalam talian di tickets.tokyoautosalonkl.com. Diskaun pembelian awal tersedia kepada 5,000 pembeli pertama atau sehingga 31 Julai 2024, mana-mana yang terdahulu.

Untuk maklumat lanjut, layari www.tokyoautosalonkl.com atau ikuti Tokyo Auto Salon Kuala Lumpur di Facebook, Instagram, dan TikTok.

Jangan lepaskan peluang untuk menghadiri acara automotif yang paling dinantikan tahun ini!

++Untuk update mengenai dunia automotif, jangan lupa follow kami di YoutubeInstagram &  TikTok.

Bro suka kereta tak? Baca RODA PANAS seeNI
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI