Artisan Vehicle Design muncul menghidupkan semula DNA Skyline R34 bagi peminat yang merindui sentuhan nostalgia melalui model GT-R R35 yang telah diubahsuai.

Usaha terbaru daripada Artisan tidak hanya memberikan nafas baru kepada GT-R R35 tetapi juga sebagai penghormatan kepada generasi terkemuka yang diminati ramai, Nissan Skyline R34.

Dengan menggunakan kerangka GT-R R35, Artisan secara berhati-hati menyisipkan elemen-elemen yang mengingatkan kita kepada model klasik R34. Dalam bahasa mudah mereka kacukkan bahagian depan Nissan Skyline R34 kepada GTR R35.

Pengenalan panel gentian karbon, unit lampu depan berbentuk segi empat, dan rekaan gril yang lebih lebar memberikan sentuhan visual yang segar pada R35 yang telah diubahsuai.

IKLAN

Artisan memastikan prestasi yang sepadan dengan penampilan baharu kereta ini. Dengan menggunakan enjin V6 turbo 3.8 liter berkembar dan menghasilkan sehingga 800 kuasa kuda untuk versi Track dan 1000 kuasa kuda untuk varian Ultimate.

Kuasa sebegitu memerlukan peningkatan menyeluruh kepada sistem brek, tayar, dan suspensi, memberikan pengalaman pemanduan yang sepadan dengan peningkatan kuasa yang baharu.

Artisan Vehicle Design menghasilkan model ini dengan hanya 36 unit R35 yang telah diubahsuai dan dijadualkan untuk dihasilkan.

IKLAN

Edisi terhad ini bukan sahaja menambah daya tarikan kepada kenderaan tetapi juga menempatkannya sebagai model ini sebagai permata dalam dunia automotif. Pastinya ia bakal menjadi sebuah “collector item” yang sangat bernilai.

Faktor eksklusiviti ini berbeza dengan GT-R50 yang dihasilkan oleh ItalDesign yang dihasilkan secara lebih meluas, mengukuhkan komitmen Artisan untuk mencipta pengalaman automotif yang lebih unik.

IKLAN

Bagi mereka yang berminat untuk memiliki karya seni automotif ini, harga permulaan untuk R35 yang telah diubahsuai oleh Artisan ialah £369,000 (anggaran RM2.2 Juta) . Walaupun harganya agak tinggi, tetapi ia mencerminkan hasil kerja tangan, peningkatan prestasi, dan sifat terhad pada karya ini.

++Untuk update mengenai dunia automotif, jangan lupa follow kami di YoutubeInstagram &  TikTok.

Bro suka kereta tak? Baca RODA PANAS seeNI
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI