Bermula 15 November 2023, Honda Malaysia secara rasmi membuka tempahan untuk SUV yang cukup dinantikan, Comfortable Runabout Vehicle (CR-V) Generasi ke-6 All-New di semua 101 agensi pengedar di seluruh negara.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengarah Urusan Honda Malaysia, Encik Hironobu Yoshimura, “Sehingga kini, CR-V telah menjual lebih dari 129,000 unit, mengukuhkan kedudukannya sebagai salah satu penyumbang tertinggi kepada sejarah jualan Honda Malaysia”.

Varian e:HEV RS menonjolkan rasa premium dengan reka bentuk yang mendefinisikan bahagian hadapan, menampilkan Gril Hadapan dengan Corak Bersih, Lampu Utama dan Lampu Belakang Full LED, Lampu Kabus LED Hadapan dan Lampu Isyarat Belokan Bersekuensial LED Hadapan.

CR-V e:HEV RS juga dilengkapi dengan Rim Aloi Hitam Berlima 18 inci yang lebih menekankan penampilan moden dan bergaya model ini.

Kredit Foto: Honda

Melengkapkan reka bentuk luaran fungsional All-New CR-V varian e:HEV RS adalah Gril Aktif Shutter, yang pertama kali dalam model ini, yang meningkatkan kedua-dua aerodinamik dan kecekapan bahan api.

Dipasang pada Bumper Bawah Hadapan, ia mengawal aliran udara penyejukan secara bijak dengan secara automatik membuka dan menutup shutter berdasarkan kelajuan kereta, suhu enjin, dan keperluan penyejukan.

KEMAMPUAN ENJIN

Honda Malaysia menawarkan kepada pelanggan, dua pilihan kuasa perjalanan bagi pengalaman memandu yang diidamkan iaitu kuasa perjalanan generasi baharu 2.0L e:HEV dan Enjin Turbo 1.5L VTEC.

Sebagai model premium Honda Malaysia, CR-V 2023 merupakan yang pertama di antara barisan model Honda yang menerima enjin kuasa e:HEV dengan Motor Tarik Hybrid yang membolehkan kuasa tertinggi dicapai dengan usaha yang sedikit.

Enjin 2.0 e:Hev menghasilkan sehingga 335Nm tork dan 184PS kuasa maksimum untuk memberikan sensasi pemanduan yang dinamik. Digandingkan dengan Transmisi Berterusan Variabel Elektrik (e:CVT) dengan kerangka baru, yang merupakan kali pertama bagi Honda Malaysia, model ini juga menyediakan daya pemanduan yang signifikan, kecekapan yang tinggi, dan pecutan yang lancar.

Bagi kuasa enjin Turbo 1.5L VTEC ia memberikan kuasa maksimum 193PS dan tork tertinggi 243Nm dengan respons pecutan yang dipertingkatkan. CVT generasi baharu untuk enjin ini juga ditambahbaik penalaan enjin dan memastikan pemanduan yang lebih lancar.

Untuk melengkapinya,  generasi baharu CR-V dilengkapi dengan Real Time AWD yang canggih yang meningkatkan taburan daya panduan ke empat roda, menawarkan pengalaman memandu yang menyeronokkan dengan model ini.

Generasi ke-6 CR-V 2023 penuh dengan teknologi terkini yang memberikan keselesaan tahap atas.Antara ciri inovatif yang baru adalah Tailgate Kuasa Tanpa Tangan dengan Penutupan Berjalan Jauh untuk akses mudah ke bonet, dengan penutupan automatik apabila berjauhan.

Kredit Foto: Honda

SISTEM PINTAR

Sistem Kamera Multi-View yang menyediakan pemandu dengan pandangan 360 darjah terhadap persekitaran mereka juga ditawarkan dalam CR-V 2023 untuk meningkatkan kesedaran dan kebolehan pemandu.

Menetapkan bar untuk keselamatan dalam segmen SUV, CR-V 2023 dilengkapi dengan sistem Honda SENSING yang ditingkatkan dengan Radar dan Kamera Wide-Angle dan Sensor Sonar untuk Kawalan Brek pada Kelajuan Rendah.

Bagi pelanggan yang ingin membuat tempahan untuk All-New CR-V 2023 boleh melakukannya dengan beberapa cara mudah:

  1. Melalui laman web rasmi di prebook.honda.com.my.
  2. Memuat turun aplikasi HondaTouch pada telefon pintar masing-masing.
  3. Melawat mana-mana daripada 101 agensi pengedar Honda yang berlesen di seluruh negara.

++Untuk update mengenai dunia automotif, jangan lupa follow kami di YoutubeInstagram &  TikTok.