Porsche World Roadshow (PWRS) membuka tirainya semalam sehingga 29 jun 2024 di Litar Antarabangsa Petronas Sepang.

Pengalaman pemanduan PWRS dikendalikan oleh pengajar Porsche antarabangsa yang bertauliah dengan pemanduan berpandu di litar perlumbaan termasuk pecutan, brek, slalom dan pemanduan off-road.

Pelbagai model Porsche termasuk 911 Targa 4 GTS, 911 Turbo S, 911 GT3 RS, 718 Cayman GT4 RS, Spyder RS, Cayenne Turbo E-Hybrid, Macan GTS, Panamera baru, Taycan Turbo baru dan Taycan Turbo S Cross Turismo tersedia untuk dipandu uji.

Eksklusif di PWRS Malaysia

Secara eksklusif di PWRS Malaysia, Taycan baru memulakan debutnya dengan harga bermula dari RM575,000.00. Terdapat juga pratonton eksklusif Macan  elektrik, yang kini boleh ditempah sebelum pelancaran rasmi di Malaysia.

IKLAN

Christopher Hunter, Ketua Pegawai Eksekutif Sime Darby Auto Performance, berkongsi, “Kami sangat teruja untuk menganjurkan PWRS di Malaysia kerana ia menawarkan pengalaman pemanduan yang benar-benar luar biasa bagi para peminat Porsche, memberikan pengalaman yang mendalam dalam keterujaan kereta sukan. Ia menawarkan peluang eksklusif untuk merasai potensi penuh mesin berprestasi tinggi ini, memberikan rasa adrenalin yang sebenar dan DNA Porsche yang tiada tandingan.”

Baca Juga : Porsche Taycan Turbo GT – EV Produksi Paling Berkuasa Pernah Dibina

Porsche Taycan Serba Elektrik Baru

Taycan Turbo dan Taycan Turbo S Cross Turismo baru telah memulakan debut mereka di Malaysia dan PWRS. Porsche telah memberikan Taycan baru kemaskini yang sangat meluas dengan versi baru ini mempunyai lebih kuasa, lebih jarak, lebih pantas dan pengecasan dengan lebih cepat serta kestabilan yang lebih baik.

IKLAN

Bergantung kepada varian badan dan enjin, jarak WLTP juga meningkat sehingga 678 km, peningkatan sebanyak 175 km atau 35 peratus.

Model Porsche Taycan baru kini boleh ditempah dan akan tersedia di Pusat Porsche di seluruh negara mulai Julai 2024 dengan harga bermula dari RM575,000.

IKLAN

Macan Elektrik Serba Baru

Pratonton eksklusif Macan Elektrik di PWRS sebelum pelancaran rasminya yang akan dinaklumkan kelak. Macan 4 dan Macan Turbo – generasi model kedua SUV kompak Porsche – kini datang dalam bentuk elektrik yang menampilkan DNA reka bentuk Porsche yang menonjol, prestasi Porsche yang berkarakter, jarak jauh dan praktikaliti harian yang tinggi.

Untuk maklumat lanjut mengenai model Taycan dan Macan serba elektrik baru, sila hubungi Pusat Porsche terdekat anda.

++Untuk update mengenai dunia automotif, jangan lupa follow kami di YoutubeInstagram &  TikTok.

Bro suka kereta tak? Baca RODA PANAS seeNI
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI