Pusat Konvensyen Kuala Lumpur bakal menjadi tumpuan peminat kereta dengan penganjuran International Automodified (IAM) dan Malaysia Motor Expo (MME) 2024.

Acara yang dinanti-nantikan ini akan mempersembahkan koleksi kereta yang diubah suai serta teknologi automotif terkini.

Paling menarik, pengunjung berpeluang memenangi sebuah Honda N-Box yang telah diubah suai! Dengan hanya membeli tiket masuk atau membelanjakan sekurang-kurangnya RM10 untuk barangan rasmi IAM-MME 2024.

Kredit Foto : Website ticket2u

Anda mungkin menjadi pemenang bertuah yang memandu pulang kereta bernilai RM80,000 (tidak termasuk pendaftaran, cukai jalan dan insurans).

Penganjuran Sejak Tahun 2001

IAM, yang dikenali sebagai pertunjukan dan pertandingan pengubahsuaian kereta terbesar, akan mempamerkan 300 kereta terbaik dari Malaysia. Sejak 2001, IAM telah menjelajah lebih 38 bandar di Indonesia dan kini berkembang ke Malaysia, Singapura, dan Thailand.

Ribuan peminat kereta akan menyaksikan anugerah yang diberikan kepada kereta-kereta yang paling baik diubah suai dalam 100 kategori individu, termasuk gelaran King of IAM KL. Menariknya, IAM juga akan mengadakan pertunjukan sulung di Amerika Syarikat pada Ogos tahun ini.

IKLAN
Kredit Foto : Website ticket2u

Anugerah Kereta Terbaik Malaysia (COTY) 2024

Pada masa yang sama, IAM-MME 2024 turut meraikan ulang tahun ke-20 Anugerah Kereta Terbaik Malaysia (COTY), yang menghargai kenderaan terbaik yang dilancarkan pada 2024.

Kenderaan-kenderaan yang memenangi COTY 2023 juga akan dipamerkan, termasuk pemenang keseluruhan, Honda e-HEV Civic RS, serta model dari Volvo, Ford, BYD, Perodua, dan Cherry.

Selain pameran kenderaan, pengunjung juga dapat melihat produk, inovasi, dan perkembangan terbaru dalam teknologi automotif. Pelbagai pengeluar peralatan asli (OEM) dan pengedar kereta akan mempamerkan produk mereka.

IKLAN
Kredit Foto : Website ticket2u

Baca Juga : Model Terbaharu Honda Civic Hybrid 2025

Tahun ini, tumpuan juga diberikan kepada latihan vokasional yang membawa kepada pensijilan antarabangsa dalam kenderaan elektrik. Terdapat juga kenderaan yang tidak terdapat di bilik pameran rasmi, dibawa masuk oleh pengimport kenderaan bebas.

Anugerah COTY yang ke-20 ini memberikan penghargaan kepada kereta-kereta baru yang terbaik di Malaysia, iaitu model-model yang diperkenalkan antara 1 Ogos 2023 dan 31 Julai 2024.

IKLAN

Panel penilai terdiri daripada wartawan automotif berpengalaman dan profesional yang akan menilai kereta berdasarkan reka bentuk, teknologi, keselamatan, dan nilai untuk wang.

Kredit Foto : Website ticket2u

Tahun ini, kategori baru diperkenalkan untuk mengiktiraf pencapaian dalam elektrifikasi kenderaan dan hartanah mesra EV yang bakal dilancarkan.

Harga Tiket

Tiket untuk IAM-MME 2024 dijual pada harga RM32 dan boleh dibeli secara dalam talian di https://www.ticket2u.com.my/event/34477?r=r124 atau di kaunter tiket di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur.

Untuk maklumat lanjut, layari www.internationalautomodified.com dan www.malaysiamotorexpo.com. Kemasukan adalah percuma untuk kanak-kanak di bawah umur 10 tahun, dengan syarat mereka ditemani oleh seorang dewasa.

++Untuk update mengenai dunia automotif, jangan lupa follow kami di YoutubeInstagram &  TikTok. 

Bro suka kereta tak? Baca RODA PANAS seeNI
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI