Off The Grid (OTG) adalah salah satu inisiatif di bawah payung Art of Speed (AOS), acara besar dalam dunia automotif di Malaysia. Dilancarkan sebagai acara sampingan dalam AOS pada tahun 2022, OTG telah mencapai kejayaan yang menggalakkan dengan sambutan yang positif dari peminat baru dan lama. Dengan pengalaman yang kukuh dalam membina komuniti, OTG bertujuan untuk mengumpulkan pelbagai komuniti gaya hidup outdoor di Malaysia dalam satu acara berskala besar.

Inspirasi OTG datang daripada FIELDSTYLE, acara gaya hidup outdoor terbesar di Jepun. Dengan minat yang semakin meningkat dalam gaya hidup outdoor di Malaysia, OTG menjadi platform untuk memperkenalkan gaya hidup ini kepada peminat baru. Pada tahun 2024, OTG menjangkakan kehadiran kira-kira 30,000 pengunjung.

Off The Grid 2024 (OTG 2024) akan diadakan di Malaysia Agro Exposition Park, Serdang (MAEPS) – Dewan A dan kawasan sekitarnya pada 23, 24 & 25 Februari 2024 dari jam 10:00 pagi – 10:00 malam.

IKLAN

Disini kami senaraikan 5 tarikan terbaik di Off The Grid 2024 untuk pengunjung yang berhasrat untuk ke sana;

  1. Pilihan Jenama Gaya Hidup Outdoor Terbesar: Di Dewan A, pengunjung dapat menemui jenama-jenama popular seperti Montanic Adventure Store, ANBOT STORE, CampGuru, dan Eiger Adventure. Mereka menawarkan pelbagai peralatan dan produk berkaitan gaya hidup outdoor dan jika anda bertuah mungkin anda dapat harga diskaun semasa hari acara.
  2. Brew Festa – Oasis Pencinta Kopi Brew Festa adalah tempat yang sempurna bagi pencinta kopi untuk menikmati suasana outdoor sambil menikmati kopi berkualiti dari barista terlatih.
  3. BBQ Showdown – Acara memasak BBQ terbuka ini pasti menjadi daya tarikan utama bagi pengunjung yang menyukai daging panggang.
  4. Makers Jamboree & Pasar Dinda Ladies Market: Di sini, pengunjung dapat mencari barangan unik dan ‘rare’ pada harga yang berpatutan, sambil menikmati dekorasi seni yang menarik.
  5. Aktiviti Keluarga: Terdapat pelbagai aktiviti yang sesuai untuk keseronokan seisi keluarga, termasuk Skimpool, Surf Skate, Roller Disko, dan Piala Strider.

Selain itu, OTG juga menawarkan pelbagai booth dan vendor yang menawarkan pelbagai produk berkaitan gaya hidup outdoor, makanan, dan banyak lagi. Pemenang Pertandingan Booth Terbaik akan menerima tiket perjalanan ke Jambori FIELDSTYLE 2024 di Nagoya, Jepun.

IKLAN

Pembelian tiket boleh dilakukan secara dalam talian atau pada tarikh acara dengan harga yang munasabah. Untuk maklumat lanjut, layari laman web rasmi https://artofspeedmy.com/ atau cari mereka di laman media sosial @artofspeedmy .

Baca: Royal Enfield Super Meteor 650 Hadir Dengan Tiga Varian Bermula Dari RM37,900

IKLAN

++Untuk update mengenai dunia automotif, jangan lupa follow kami di YoutubeInstagram &  TikTok.

 

Bro suka kereta tak? Baca RODA PANAS seeNI
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI