Honda menandakan 25 tahun prestasi hibrid dengan pelancaran Prelude Concept di Eropah dan mengesahkan pengeluaran model ini akan kembali.

Prelude baharu  dijangka membuat penampilan awam pertamanya di Goodwood Festival of Speed dari 11 hingga 14 Julai.

Kredit Foto : Facebook HondaPro Jason

Kepulangan Ikonik

Setelah diperkenalkan di Japan Mobility Show tahun lalu, Prelude kini menawarkan keseimbangan sempurna antara keseronokan memandu dan kecekapan luar biasa.

Ini merupakan manifestasi komitmen jangka panjang Honda terhadap elektrifikasi dalam pakej yang bergaya dan dinamik.

Kredit Foto : Facebook HondaPro Jason

Warisan Bersejarah

Prelude pertama kali muncul di Eropah 45 tahun lalu, dikenali sebagai kenderaan berprestasi tinggi dengan teknologi canggih Honda hingga 2001.

Model baharu ini menjanjikan sesuatu yang luar biasa untuk nama yang terkenal ini, menggabungkan gaya dan keanggunan dengan trenkuasa hibrid yang canggih.

IKLAN
Kredit Foto : Facebook HondaPro Jason

Simbol Masa Depan

Nama “Prelude” merujuk kepada karya muzik pengantar, melambangkan kereta ini sebagai pendahulu model masa depan Honda dalam prestasi kereta sukan.

Ini adalah contoh bagaimana Honda membawa “kegembiraan memandu” kepada pelanggan di seluruh Eropah.

IKLAN
Kredit Foto : Facebook HondaPro Jason

Dedikasi Terhadap Elektrifikasi

Tomoyuki Yamagami, Ketua Jurutera dan Pemimpin Projek Besar di Honda Motor, menyatakan, “Prelude baharu bukan sahaja menandakan bab terkini dalam cerita hibrid kami yang sentiasa berkembang, ia juga hasil daripada 25 tahun penyelidikan dan pembangunan hibrid.

Memastikan model ini mengekalkan DNA ‘sporty’ dengan menggabungkan kecekapan dan kelebihan alam sekitar pemanduan elektrifikasi dengan pengalaman memandu yang mengasyikkan – membebaskan pengguna daripada kehidupan harian mereka dengan peningkatan keseronokan memandu.”

IKLAN
Kredit Foto : Facebook HondaPro Jason

Langkah ke Arah Masa Depan

“Selain itu, Prelude menunjukkan kepentingan berterusan trenkuasa hibrid sebagai sebahagian daripada strategi elektrifikasi automobil Honda – satu langkah penting ke arah komitmen kami untuk 100% jualan kenderaan baharu menjadi elektrik bateri atau sel bahan api hidrogen menjelang 2040,” tambah Yamagami.

Dengan kembalinya Honda Prelude, peminat automotif boleh menjangkakan gabungan inovasi teknologi dan keseronokan memandu yang dijanjikan oleh model ikonik ini.

Sumber Artikel : Facebook HondaPro Jason

++Untuk update mengenai dunia automotif, jangan lupa follow kami di YoutubeInstagram &  TikTok.

Bro suka kereta tak? Baca RODA PANAS seeNI
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI